Malzemeler
300 gr kuşbaşı koyun eti
2 orta boy soğan
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
İki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yeşilbiber
1/2 bardak sıvı yağ
3 orta boy domates
2 yemek kaşığı margarin veya tereyagı
2 orta boy soğan
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
İki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yeşilbiber
1/2 bardak sıvı yağ
3 orta boy domates
2 yemek kaşığı margarin veya tereyagı
Tarif
Kuşbaşı doğranmış etleri, kıyılmış soğan ve 2 kaşık yağla ateşe koyun. Arada karıştırarak kısık ateşte suyunu çekene dek pisirin. Patlıcanları alacalı soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yıkayıp kurulayıb ve kızgın yağa atarak açık pembe kızartın. Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkayın, yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Fasulyeleri tuzlu sıcak suya atarak 10 dk buğulayın. Bamyaları yıkayın ve tepelerini koni biçiminde kesip ayıklayın. 8-10 kişilik bir güvece et ve sebzeleri karışık olarak yerlestirin. Üzerine patlıcanları, doğranmış domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1,5 bardak su katıp üzeri kapalı olarak kısık ateşte hafif piştikten sonra biraz da fırında pişirin. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder