26 Mayıs 2011 Perşembe

KABAKLI SAROZ BÖREĞİ

3 adet hazır yufka 
Sos için; 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ 
Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan su 
İç harcı için; 
2 adet orta boy kabak 
1 adet yumurta 
1 su bardağı lor peyniri 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber 

Böreğin iç harcının hazırlanması için ; kabaklar kazınıp yıkanır. Rendenin iri delikli tarafıyla rendelenir. Kabak çabuk sulandığı için kaba aktarılmadan önce avuçlar arasında sıkılır. Üzerineyumurta kırılıp peynir, tuz, karabiber ve pulbiber eklenir ve çatal yardımıyla iyice karıştırılır. 
Diğer taraftan, yufkalardan biri tezgaha serilir. 
Sosun hazırlanması için ; su ve sıvıyağ bir kaseye aktarılıp çatalyardımıyla çırpılır ve fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürülür. Üzerine bir yufka daha serilip fırçayla sos sürülür. 
Kabaklı harcın yarısı yufkanın her tarafına yayılır. Üzerine son yufka serilip kalan sos sürülür ve kalan kabaklı malzeme aynı şekilde üzerine yayılır. 
Yufkalar ucundan başlanarak sıkıca sarılıp rulo yapılır. Rulo börek folyoyla paket gibi sarılarak buzdolabında bir gece kadar bekletilir. afiyet olsun...
Ertesi gün börek buzdolabından çıkarılır. Üzerinden folyo çıkarılıp 2 santim kalınlığında dilimler elde edilecek şekilde dilimlenir. 
Fırın tepsisi 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır. Dilimlenmiş börekler yatırılarak tepsiye dizilir. 
Börekler 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, en az 35dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder