26 Mayıs 2011 Perşembe

MELKİ KÖFTESİ


MALZEMELER : ½ kg melki 
                      1 adet soğan
                      yarım su bardağı un
                      yarım demet maydanoz
                      1 çay kaşığı nane
                      1 çay kaşığı karabiber
                      1 çay kaşığı tuz
                      yarım çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI : Melki birkaç kez yıkandıktan sonra rendelenir. Soğan, maydanoz ince ince doğranıp, tuz, karabiber, nane, un, rendelenmiş melki ile karıştırıldıktan sonra, elle yoğrulur. Tepsi yarım çay bardağı zeytinyağı ile yağlanır. Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, köfte şekline getirilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı daha gezdirildikten sonra fırına verilir. Üstleri kızardığında, fırından alınarak servis edilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder