26 Mayıs 2011 Perşembe

DANA BONFİLE


Malzemeler:
* 4 dana bonfile
* Karabiber ve tzu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 çorba kaşığı un
* 200 ml et suyu
* 4 adet soğan
* 1 çorba kaşığı pudra şekeri
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanması:
* Fırını 100 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanları soyun. 1 soğanı küp küp doğrayın. Kalanları ise jülyen doğrayın.
* Pudra şekerini bir tavada kavurun. Jülyen soğanı ve 1 çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Orta ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin. Soğanı bir kağıt havlunun üzerine alın.
* Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Margarini bir tavada eritin. Eti önce harlı ateşte 1 dakika kadar pişirin. Ardından fırına dayanıklı bir kaba alıp fırına verin. 10 dakika kadar pişirin.
* Kalan sıvıyağı eti pişirdiğiniz tavaya alın. Küp doğranmış soğanın üzerine un serpip tavada kavurun.
* Et suyu ekleyip sıvı yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin. Jülyen soğanı ekleyin.
* Eti soğan sosu eşliğinde servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder