26 Mayıs 2011 Perşembe

SIĞIR BİFTEĞİ FLAMAND


Malzemeler

4 kişi için 
8 parça sığır bifteği 
2 çorba kaşığı margarin 
5 adet piyaz doğranmış iri soğan 
1 tatlı kaşığı un 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 yaprak defne 
3 su bardağı su 
tuz 
bir tutam karabiber 

Tarif

Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder