26 Mayıs 2011 Perşembe

KOLAY ŞEHRİYELİ KUZU İNCİK


Malzemeler

1kg kuzu incik, ½ kg arpa şehriye, 2adet soğan, 2adet domates, 5kaşık margarin, 4bardak suyu, tuz-karabiber

Tarif

2kaşık kadar margarini bir kapta eritin ve etleri kavurun, sularını salıp çeksinler. Ayrı bir kapta 1kaşık kadar margarin eriterek soğanları kavurun rengi dönünce rende domatesi aktarın kısık ateşte pişmeye bırakın. Ayrı bir tencere içinde de kalan yağı eritin ve arpa şehriyeleri kavurun, rengi dönünce hazırladığınız domates sosunu üzerine dökün. Et suyundan da katarak şehriyeler suyu çekene kadar orta ısıda pişirin. Şehriyeler şişince incikleri üzerine ekleyin, kapağını kapatıp 20dk dinlendirin. Ardından servise sunun.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder