26 Mayıs 2011 Perşembe

METEZ


MALZEMELER : 5 su bardağı un
                       250 gr kıyma
                       3 adet soğan
                       1 adet yumurta
                       1 tatlı kaşığı karabiber
                       1 tatlı kaşığı pul biber
                       2 yemek kaşığı domates salçası
                       1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tuz
                       3 yemek kaşığı zeytinyağı
                       2 yemek kaşığı zeytinyağı
                       1 yemek kaşığı zeytinyağı
                       2 lt su, 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI : Un, 1 su bardağı su, yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz ile yoğrularak, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Bu hamur yastıaç genişliğinde açılır ve su bardağı ağzı genişliğinde kesilir.
            İnce kıyılmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirildikten sonra, kıyma ile 5 dakika kavrulur. İçine 2 yemek kaşığı salça eklenip, 2–3 dakika daha kavrulduktan sonra, pul biber, karabiber eklenerek karıştırılır ve ocaktan indirilir.
            Kesilen hamurların yarısına 1 tatlı kaşığı harç konularak, yarımay şeklinde kapatılır.
            Tencereye 2 lt su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı konularak, kaynamaya bırakılır. Su kaynadığında hamurlar içine salınır ve 10 dakika pişirilir.
            Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılarak, 2 yemek kaşığı salça eklenir ve 2–3 dakika kavrulur. Daha sonra tenceredeki metezlerin üstüne dökülür ve kapağı kapatılarak, 5–10 dakika sonra servis edilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder