Malzemeler
4 kişilik
1 adet sığır sokumu
3 kahve fincanı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber
1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç
¼ küçük kereviz
1 küçük soğan
1 tutam kekik
1 çay fincanı et suyu
1 adet sığır sokumu
3 kahve fincanı rafine yağı
tuz
bir tutam karabiber
1 adet parmak büyüklüğünde kuşbaşı doğranmış havuç
¼ küçük kereviz
1 küçük soğan
1 tutam kekik
1 çay fincanı et suyu
Tarif
Sokum Roti orta pişmiş kanlı olarak yenir, ancak kanlı et yemeyenler fazla pişirebilirler. Sokumu tuzlayıp biberleyin. Küçük kalın dipli bir tepsiye veya kasrola rafine yağını koyup kızdırıp sokumu ilave edin. Ortadan hızlı ateşli fırında zaman zaman içinden yağ alıp üzerine dökerek 8 er dakika alt üst pişirip sebzeleri ve kekiği karıştırıp üzerine ve kenarlarına serpip 2 şer dakika daha alt üst pişirin ve fırından çıkarın. Eti bir kaba çıkarıp yağını süzgece boşaltın. Yağı döküp sebzeleri tekrar tepsiye döküp 1-2 dakika ağır ateşte kaynatıp et suyunu ilave edin.. Birkaç dakika kaynatıp süzdürün., eti dilimleyip sosunu yanında ayrı olarak servis edin.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder