26 Mayıs 2011 Perşembe

SIĞIR FİLETOSU STRAGANOF


Malzemeler

4 kişi için 
600 gr sığır filetosu 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
1 kahve fincanı rafine yağı 
½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan 
6 çorba kaşığı krema 
tuz 
az kırmızı yaprak biber 
Sosu için: 
1 su bardağı kaynar süt 
4 çorba kaşığı soğuk süt 
1 adet soğan (piyaz doğranmış) 
1 çorba kaşığı tepeleme dolu un 
1 tatlı kaşığı margarin 
½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber 
tuz

TARİFİ:

Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin. Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp yarısını çektirin. Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın. Eti ilave dip karıştırıp servis edin. 
Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ilave edin. Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın. Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın. Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Süzdürün ve kullanın.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder