26 Mayıs 2011 Perşembe

Steak Mushroom Pie


Malzemeler

1 kg bonfile 
2 adet orta boy soğan 
400 gr mantar 
1 diş sarımsak 
100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz 
karabiber 
4 adet milföy hamuru 
2 adet yumurta sarısı

Tarif

Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede 
sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye. Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir. 30 dakika orta ateşte pişer. En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa 
alınır üzerine kendi sosu dökülür. Mevsim sebzeleri ile servis edilir. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder