26 Mayıs 2011 Perşembe

TERBİYELİ KUZU ETİ


Malzemeler

1kg kuzu eti 
15adet arpacık soğanı 
1kaşık sıvıyağ 
3adet yumurta sarısı 
2adet limon 
tuz 
karabiber

Tarif

Eti yıkayıp iri parçalara ayırın ve bir tencereye alın; yanına soyduğunuz arpacık soğanlarını, tuz ve baharatı ekleyip 1bardak su dökün ve orta ateşte pişirin. 20dk sonra suyu azalmışsa 1bardak daha ekleyin ve pişirmeye devam edin. Limon, yumurta sarıları, az tuz ve az suyu çırpın bu karışımı etlerin üzerine gezdirin. Yumurta kokusu çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Koku çıkınca ocaktan alın ve servise sunun.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder