26 Mayıs 2011 Perşembe

AHTAPOT SALATASI


MALZEMELER: 750 gr ahtapot
                       yarım soğan
                       yarım limon
                       yarım limon
                       3–4 dal maydanoz
                       4–5 dal maydanoz
                       3–4 yaprak defne
                       3–4 dal dereotu
                       1 adet havuç
                       1 yemek kaşığı şeker
                       3–4 diş sarımsak
                       yarım çay bardağı sirke
                        2 yemek kaşığı zeytinyağı
                        2 lt su
HAZIRLANIŞI : Ahtapot bütün halde tenceredeki suyun içine konulduktan sonra, ikiye bölünmüş soğan ve yarım limon ile 3–4 dal maydanoz, defne yaprakları, sirke, sarımsak ve şeker ile kısık ateşte 1,5 saat pişirilir. Sürenin bitiminde, ahtapot süzgeç yardımıyla sudan çıkartılarak soğuk suyun altına tutulur. Ahtapot soğuduğunda üst kabuğu ve kafa kısmı çıkartılarak temizlenir. Kuşbaşı dilimlenen ahtapot, ince kıyılmış dereotu ile harmanlanarak servis tabağına alınır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Yarım limon, 4–5 dal maydanoz ve dilimlenmiş havuç ile servis edilir.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder