12 Aralık 2011 Pazartesi

KAHVALTILIK SALÇA TARİFİ

  • Kahvaltılık salça malzemeleri

      1 çay bardağı ceviz içi
      1 diş sarımsak
      1 dilim bayat ekmek içi
      Yarım çay bardağı zeytinyağı




  • Kahvaltılık salça hazırlanışı




  • Kahvaltılık salça: *Kırmızı biberleri yıkayın ve fırın ızgarasında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak mutfak robotunda ezin.
    *Biber salçası, bayat ekmek içi, dövülmüş ceviz, ince kıyılmış sarımsak, karabiber, tuz ve zeytinyağı ilave ederek tekrar mutfak robotunda karıştırın. Kavanoza aktarıp üzerine zeytinyağı gezdirerek buzdolabında muhafaza edin. Ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın.Kahvaltılık salça artık hazır, afiyet olsun.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder