12 Aralık 2011 Pazartesi

DOMATESLİ YUMURTALI PATATES

Bu tarifi cumartesi sabah için yapmıştım. Domatesli harcına salam, sucuk, yeşil biber yada sizin tercih ettiğiniz değişik baharatlarda katabilirsiniz. Bu tarifi zenginleştirmek yada değişik versiyonlarını türetmek mümkün. Ben kendi yaptığım şekliyle yazdım.  Ayrıca sarımsağı sabah tercih etmeyenler olabilir. Sarımsaksız da güzel oluyor. Ama benim sarımsakla aram oldukça iyi olduğu için mümkün mertebe yemeklerime kullanmaya çalışıyorum.

Malzemeler:
(4 Kişilik)
  • 4-5 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 3 yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
 Yapılışı:
  1. Patatesleri soyun, yıkayın ve uzun uzun doğrayın. Çok ince olmasınlar.
  2. Kızgın yağda patatesleri kızartın.
  3. Herhangi bir fırın tepsisine kızartığınız patatesleri alın.
  4. Fırını ısıtmak için 160 dereceye getirin.
  5. Domatesleri bir kaba rendeleyin.
  6. Kaba yumurtaları kırın.
  7. Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Siz isterseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz.
  8. Bu domatesli ve yumurtalı karışımı fırın tepsisindeki patateslerin üzerine dökün.
  9. 160 derece de yumurtalı harç pişene kadar pişirin. Patateslerin üzerinin yanmaması için fırının üst rafına tepsiyi yerleştirmeyin.
  10. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder