6 Haziran 2011 Pazartesi

KAYGANA -BATI EGE TARİFİ

Kaygana-BATI EGE 
Pratik Kaygana-BATI EGE Tarifi 

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek...
Hazırlama Süresi : 15 dk 
Pişirme Süresi : 15 dk 
4 kişilik
Malzemeler:
2 demet nane
2 demet maydanoz
2 demet taze soğan
3 yumurta
Yarım su bardağı un
3 su bardağı sıvıyağ
Tuz, biber
Hazırlanışı: Nane, maydanoz ve taze soğanları temizleyip kıyın.  Yumurtalar, un ve tuzu bir kapta çırpın. Yeşilliklere ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karışımdan kaşık dolusu alın. Kızgın yağa ekleyip iki taraflı kızartın. Ilık servis yapın. 
Afiyet olsun. 

Ot ve sebze zengini Batı Ege mutfağından pratik, lezzetli, hafif bir yemek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder