Malzemeler:
- 750 gr. dana kıyma
- 2 soğan
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 3 yumurta (1 tanesi köftehamuru için, 2 tanesi köfteyi kızartmak için)
- yarım demet maydanoz
- 1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
- 3- 4 çorba kaşığı galeta unu
- tuz ve karabiber
- 2 soğan
- 3 çorba kaşığı pirinç
- 3 yumurta (1 tanesi köftehamuru için, 2 tanesi köfteyi kızartmak için)
- yarım demet maydanoz
- 1 bardak ayçiçek veya zeytinyağ (kızartmak için)
- 3- 4 çorba kaşığı galeta unu
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Pirinç ayıklanıp yıkanır. Bir bardak sıcak suya atılıp haşlanır ve suyu çektirilir. Rendelenmiş soğan ile kıymanın yarısı, yağsız kavrulur. Çiğ kıymaya katılır.Buna, haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, 1 yumurta kırılıp yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp, oval ve yassı köfteler yapılır.Önce galeta ununa, sonra çatalla çarpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
Bilgi:
Yağı çok yüksek hararette tutmak, yağda bir takım zehirli ve tahriş edici maddeler meydana gelmesine sebep olur. Bundan dolayı, tavada az yağlı, yağı yakarak kızartma yapmak yanlıştır. Kızartma; derin bir kapta, bol yağda ve yağın içinde adeta kaynatmak şeklinde yapılmalıdır.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder